ELŐSZÓ – A KUTATÁS ELŐZMÉNYEI

Heal Edina
A professzionális munka világában ma még diszkriminálnak a nők ellen. Nők és férfiak egyaránt. Ez nem csoda, történelmünk, a múltunk sok szinten erre tanított minket.
Ez nem lesz mindig így, a történelem ezt is bebizonyította már számunkra, milyen gyorsan lehet változtatni a szokásokon és még az előítéleteken is. De ehhez kell egy felismerés, elismerése, beismerése annak, hogy vannak bennünk előítéletek: a nőket nem elsősorban a munka világába helyezzük, mint a férfiakat. Ez az előítélet, ami legtöbbször rejtett azok előtt is akikben megvan sajnos hátráltatja a nők munkahelyi előmenetelét. És ez már nincs rendben. Mi ez ellen küzdünk, és hiszünk abban, amit már olyan sok kutatás és tény is alátámaszt, hogy a sokszínű cégvezetés, amiben nők is reprezentálva vannak, az sikeresebb, hatékonyabb és fenntarthatóbb, sőt jobb hangulatú is!
Rendszeresen keressük, hogy mit tehetünk, mivel segíthetjük az embereket és a cégeket, hogy együtt leküzdjék az akadályokat. Tavaly egy ilyen beszélgetés alkalmával döntöttük el Dr. Nagy Beátával és Dr. Primecz Henrittel, ( a Corvinus egyetem professzorai) hogy elkezdünk egy kutatást.
Megvizsgáljuk, hogyan is választják ki a nagy cégek a fejvadász cégek segítségével a vezetőiket. Megnézzük találunk e valami olyat a folyamatban, ahol ha változtatnánk, nagyobb eséllyel választhatnának női vezetőt a cégek. És ha már kutatunk, nézzük meg ezt a helyzetet a környező V4 országokban is és Horvátországban is.
A professzorok elkezdtek dolgozni, én pedig elkezdtem támogatókat keresni. Rengeteg elutasítást kaptam, a COVID-19 nyara volt, egy cég sem akart pénzt költeni ilyen úri huncutságra. De kitartottam és végül 4 cég is mellénk állt, úgy gondoltok, ez nagyon fontos téma, mégha a pandémia okoz is nagy károkat a jelen pillanatban.
Amikor az idei év tavaszára meglettek az elsődleges eredmények, azok késztettek minket arra, hogy válogassuk ki a sikeres cégek legjobb tippjei közül azokat amiket mi is javasolni szeretnénk azoknak a cégeknek, akik komolyan tenni akarnak valamit egy sokszínűbb cégért.
Itt bemutatjuk ezeket a hosszútávon és felelősen gondolkodó cégeket, és kollégáikat akikkel volt módunk együtt dolgozni a White paper javaslatunkon. Végtelenül hálásak vagyunk nekik!!
Heal Edina, az Egyenlítő Alapítvány vezetője

SAJTÓKÖZLEMÉNY