Egyéni kurzusok

Mindenkinek vannak előítéletei, van amiről tudunk is, de a nagy része előttünk is rejtve marad, csak tetteink, reakcióink árulkodnak róluk, melyeket sokszor nem is fogunk fel. Készen kapott vagy tapasztalat útján szerzett sztereotípiáinknak fontos szerepe van a mindennapokban, életet menthet ez a gyors, sémákon alapuló gondolkodás.
Vannak azonban döntési helyzetek amikor már inkább az elemzőbb, megfontoltabb döntési mechanizmusra lenne szükségünk. Ezeket a szituációkat kell tudatosítanunk ahhoz, hogy rejtett előítéleteink ne ellenünk dolgozzanak, hanem velünk, így biztosítva, hogy a választott szerepeinkben teljesedhessünk ki és hagyjunk másokat is kiteljesedni; és ne csupán a társadalmi és gazdasági konvenciók által nekünk szabott szerepek, karrierek és döntések lehessenek az alternatívák számunkra.

Rejtett előítéletek,

avagy miért döntünk a saját érdekeink ellen – képzés

Rejtett előítéleteink megértése és kezelése nem csak azért fontos mert ebbe a PC irányba tart a világ vagy ez egy divatos és elvárt viselkedés, hanem azért mert ez által jobb emberek leszünk, jobb vezetők, jobb csapatokat hozunk össze, jobb szervezeteket alakítunk ki és végső soron jobb világot hozunk létre magunk körül.

Ha ez a cél már nagyon idealista akkor még azt is hozzátesszük, hogy gazdasági érdekeink is ezt kívánják. Hiszen értékes, keresett munkavállalóvá válni, akiért versengenek a fejvadászok mindannyiunk vágya.
Hogy ennek mi a működése és hogyan fordíthatod a javadra? Ebben segít ez az online, élő kurzus.

Képzés időtartama: 90 perc

Jelentkezem

Szexizmus vagy Egyenlőség?

Szeretnéd érteni, mi is az a szexizmus, hogyan működik és milyen következményekkel jár? Talán minden nap elszenveded ismerőseid, kollégáid szexista megjegyzéseit és készen állsz arra, hogy tegyél valamit és leállítsd őket? De félsz, ha kinyitod a szádat, nem tudsz értelmesen érvelni, csak felháborodni, és Te ennél többet akarsz? Hogyan tudod felismerni és megállítani a szexizmust, és egy egészségesebb környezetet kialakítani, ahol tényleg mindenkinek egyenlő esélyei vannak?

Ebben az online élő kurzusban megtanulhatod mi is pontosan a szexizmus, hogyan alakult ki, mi a hatása, hogyan változik és miért olyan hihetetlenül ártalmas mindenkinek,hogyan limitálja az emberek lehetőségeit az életben. Eszközöket fogsz kapni a felismerésére, kezelésére, hogy formálhasd a saját és akár mások viselkedését is a munkádban és a magánéletedben is.

Képzés időtartama: 90 perc

Jelentkezem