Női Karrierek

A nők karrierje nagyon más lehet, mint a férfiaké.

A nők vállán van ma a világ legtöbb országában a családi és a háztartási munka nagyobbik része, és ez komoly mértékben megnehezíti a nők munkahelyi esélyeit. A munkáltatónak ezt figyelembe kell vennie és a nőkkel együtt kell dolgoznia, hogy a munkahely segítő környezet lehessen. 

Nagyon sok munkáltató tesz is ma már azért, hogy női munkavállalóit igényeiknek megfelelően segítse. Az Egyenlítő Alapítvány 2019-ben csinált egy kutatást Magyarországon, ami a nagy munkáltatók azon gyakorlatait tárta fel, mely a nők munkahelyi esélyegyenlőségét hivatott segíteni. A követkető oldalakon ezt is megtalálod.

Mi hisszük ugyanakkor, hogy csak akkor lesznek egyenlő munkahelyi esélyek, amikor egyenlő otthoni munkamegosztás van a családokban. Ez az a model amit a skandináv országokban követnek, és ami hozzájárult ahhoz hogy azok az országok kimagasló eredményeket érjenek el az egyenlőség és a gazdasági növekedés, a szociális jóllét terén is. 

Ezeken az oldalakon megpróbálunk hasznos adatokat és tudást hozni az észak-európai államokból. Alapítványunk azonban nem rendelkezik nagy stábbal, nincsen sok forrásunk, így egyenlőre közel sem teljes a gyűjtés, ha ismersz olyan idézhető, értékes anyagot, amit feltehetünk a honlapunk ezen oldalaira, kérjük lépj kapcsolatba.

Kutatások
Kutatások
Videók
Videók
Rólunk
Mit tehetsz
Jó példák
Jó példák