Kutatások

Ezeken az oldalakon megpróbálunk hasznos adatokat és tudást hozni az egyenlő fizetések témában. Alapítványunk azonban nem rendelkezik nagy stábbal, nincsen sok forrásunk, így egyenlőre közel sem teljes a gyűjtés, ha ismersz olyan idézhető, értékes anyagot, amit feltehetünk a honlapunk ezen oldalaira, kérjük lépj velünk kapcsolatba.

Egyenlítő a Médiában

Női tárca: bérigény, fizetésemelés és gender pay gap – pénzügyi podcast 1. rész

Hogyan kérjünk fizetésemelést, honnan tudjuk mennyit ér a munkánk, mit kezdjünk a megtakarításainkkal, és hogyan osszuk meg az anyagiakat egy párkapcsolaton belül – nőként. Mert bár a nők jó része aktív kereső, még mindig sokszor úgy beszélünk a pénzügyekről, mintha kizárólag a férfiak dolga lenne. A Női tárca – a Maire Claire pénzügyi podcastjében szakértőkkel járunk körül néhány, a hétköznapi életben is fontos pénzügyi témát a nőket terhelő pink tax problémájától a Wall Streeten dolgozó nők karrierképén át a bérigény sokakat foglalkoztató kérdéséig. Az első részben Liptay Gabriellával, a KPMG Magyarország marketing- és kommunikációs igazgatójával beszélgettünk.

Meghallgatom
eurostat Kutatások (Egyenlő Fizetések)

A nemek közötti bérszakadék kiigazítatlan formában

Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban 2019-ben 14% volt a nemek közötti bérszakadék (gender pay gap), Magyarországon pedig 18,2%. Az Eurostat mutatója a férfi és a női fizetett alkalmazottak átlagos bruttó órabére közötti különbséget a férfi fizetett alkalmazottak átlagos bruttó órabérének százalékában méri.

MEGNÉZEM
KSH-logo Kutatások (Egyenlő Fizetések)

Teljes munkaidőben alkalmazásban állók br. átlagkeresete a munkavállalók főbb demográfiai jelelmzője szerint (2019-2020)

A KSH adatai szerint 2020-ban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete a férfiaknál 439 929 forint volt, a nőknél pedig 370 005 forint. 2019-ben a férfiaknál 403 582 forint volt, a nőknél 335 767 forint volt.

MEGNÉZEM
Kutatások (Egyenlő Fizetések)

Nők és férfiak közötti bérszakadék – napirenden a keresetek átláthatósága, 2020

Dr. Borbély Szilvia 2020-as kutatása azt vizsgálja, hogy Magyarország hol áll a nők és férfiak keresete közötti szakadékot illetően. A kutatásból kiderül, hogy mit jelent pontosan a nemek közötti bérszakadék és milyen módszerekkel mérik (átlagos és medián órabér alapú számítások). A kutatás több adattal alátámasztja, hogy Magyarországon jelentős, de egyre inkább csökkenő különbség mutatkozik a teljes és a részmunkaidőben dolgozók nemek közötti bérszakadékát illetően, 2018-ban a teljes munkaidősök 13%-os GPG-jével szemben a részmunkaidősök 10,2 %-os GPG-jét tapasztalhatjuk. A bérek közötti különbségek az életkor előrehaladtával egyre növekednek, az egyes korosztályok közötti jelentős különbség van,  a legrosszabb a 35-44 éves nők helyzete. A közszférában tapasztalt nemek közötti bérkülönbség mikor kisebb, mikor nagyobb mértékben haladja meg a