Egyenlítő a Médiában

Ha fiatal, akkor szülni fog

Ha fiatal, akkor szülni fog, ha szült, akkor kisgyerekes, utána meg már nem elég fiatal (G7)

A tehetséges nők nagy arányban elvesznek a vállalati vezetővé válás útján, most először mérték fel a régióban, hogy milyen okok állhatnak e mögött.

Elolvasom
Még mindig kevés a női felső vezető (Világgazdaság)

Magyarországon a közép- és felső vezetői pozíciókat 37 százalékban töltik be nők, a tőzsdei cégek igazgatóságában viszont csak 10 százalékban vannak jelen.

Elolvasom
Miért döntenek ritkábban a nők mellett

Miért döntenek ritkábban a nők mellett a felsővezetői kiválasztási folyamat során? (Profitline)

Május 21. a sokszínű kultúrák nemzetközi napja, melynek alkalmából kerül publikálásra az Egyenlítő Alapítvány felsővezetői kiválasztási folyamatokat vizsgáló kutatása. A 2020 év végén és 2021 tavaszán végzett kutatás a V4-ek országaiban és Horvátországban zajlott, fejvadász cégek és vállalati döntéshozók bevonásával, 45 mélyinterjú elkészítésével. Részletesen vizsgáltuk a cégkultúra hatásmechanizmusait, az életkor, a társadalmi elvárások, az előítéletek és számtalan más érzékeny területét a témának.

Elolvasom
Hogyan lehetne több női felsővezető

Hogyan lehetne több női felsővezető a magyar cégvilágban? (Piac&Profit)

Május 21. a sokszínű kultúrák nemzetközi napja. Ennek apropóján publikálta az Egyenlítő Alapítvány felsővezetői kiválasztási folyamatokat vizsgáló kutatását, amelyben részletesen megvizsgálták a cégkultúra hatásmechanizmusait, az életkor, a társadalmi elvárások, az előítéletek és számtalan más érzékeny területét a témának.

Egyenlítő a Médiában

Női tárca: bérigény, fizetésemelés és gender pay gap – pénzügyi podcast 1. rész

Hogyan kérjünk fizetésemelést, honnan tudjuk mennyit ér a munkánk, mit kezdjünk a megtakarításainkkal, és hogyan osszuk meg az anyagiakat egy párkapcsolaton belül – nőként. Mert bár a nők jó része aktív kereső, még mindig sokszor úgy beszélünk a pénzügyekről, mintha kizárólag a férfiak dolga lenne. A Női tárca – a Maire Claire pénzügyi podcastjében szakértőkkel járunk körül néhány, a hé