Szakmai közösségeink

Mivel köreinkben szakmájukban elismert, befolyásos, sok tudással rendelkező tagok vannak, találkozásaink során komoly eszmecserére van lehetőség.

Különböző szakmai csoportokat hoztunk létre, amelyekhez be lehet kapcsolódni. Ezek a következők: HR szakmai csoport, Vállalkozói szakmai csoport, Fenntarthatósági szakmai csoport.

Nem csak diverzitás és egyenlő esélyek területén tudunk tanulni egymástól, de mindezt a saját szakmai csoportunkra levetítve tehetjük. Az esélyegyenlőség, egyenlőtlenség, a diverzitás hatása az üzleti eredményekre, mind olyan témák, amik ma már átjárják a különböző szakterületeket. Az egyik ilyen a munkahelyi emberi erőforrás területe. Kit veszünk fel, milyen megfontolások és előítéletek alapján, hogyan segítjük a céget az innováció növelésében: ezek azok a témák, amik ma minden HR vezetőt foglalkoztatnak és ezért hoztuk létre a humán erőforrás csoportunkat.

Egy másik fontos terület olyan kérdéseket jár körbe, mint hogy milyenek a lehetőségei egy női vállalkozónak? Miért lehet az jó az egész országnak, ha több fiatal nő hoz létre cégeket, vállalatokat? Hogyan tudjuk ezt segíteni, milyen speciális megfontolások mentén épít egy nő vállalkozást és miben van a nőknek több segítségre szüksége, mint a férfiaknak általában? Ezek a témák és természetesen szép inspirációs beszélgetések várnak a vállalkozói csoport tagjaira, melyet 2020-ban hoztunk létre, és nagyon aktuálisnak tartunk ezen az átalakuló munkaerőpiacon.

A harmadik csoportunk olyan kérdésfelvetések mentén alakult ki, mint, hogy lesz-e lehetősége méltó körülmények között élni ezen a földön az unokáinknak? Meg tudjuk-e tartani bolygónkat legalább annyira élhetőnek, mint most 50 év múlva is? Mit kell tennünk ma, az üzletben, a társadalomban, a háztartásban ahhoz, hogy megmaradjon a bolygón az emberi élet? És miért is olyan fontos a nők szerepvállalása ebben? Mit tehetünk mi, az Egyenlítő Alapítvány ezért? Ezeket a témákat járja körül a Fenntarthatósági csoport.

Vállakozói szakmai csoport
HR szakmai csoport