Rólunk

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Az Alapítvány

Hisszük, hogy karriert építeni, vezetőnek lenni a nemünktől független univerzális, emberi képesség. Célunk, hogy mindenki – férfiak és nők – számára magától értetődő, természetes legyen: ne nemünk vonatkozásában hozzunk döntést arról, hogy rálépünk-e erre az útra.

Bár Magyarországon a gazdaságilag aktívak és a foglalkoztatottak közel fele nő, a társadalmi és gazdasági szerepük ezzel nincs összhangban. A parlamentben a női képviselők aránya kevesebb, mint egyharmada az EU-s átlagnak. A nagyvállalatok felsővezetésében a nők aránya csupán 17%.

Az Egyenlítő Alapítvány célja azoknak a változásoknak az elindítása és támogatása, amelyek eredményeként több női vezető lesz a magyar gazdasági, kultúrális, akadémia, tudományos és politikai életben.

Öt kiemelt területre fókuszálunk: szabályozás, kapcsolatok és egymás támogatása, a láthatóság megteremtése, a mindennapok rossz viselkedési berögződéseinek csökkentése. Az Egyenlítő Alapítvány kiemelt szerepet kíván vállalni a nők és a férfiak közötti munkahelyi egyenlőtlenséget leküzdő változások elindításában.

Várunk mindenkit nemtől, kortól, hovatartozástól függetlenül, aki ezzel a céllal azonosul, és akar tenni érte.

Célkitűzés
Szakmai közösségeink
Mit teszünk
Kuratóriumunk
Tagok
Támogató cégeink
……

Te is részese lennél tevékenységünknek? Írj nekünk!

Köszönöm az üzenetet elküldted.
Hiba történt az üzenet elküldése során. Kérlek, próbáld újra később.
Válassz a lehetőségek közül!

1134 Budapest, Váci út 33.

info@egyenlitoalapitvany.org

H-P: 09:00 -17:00 | Szo-V: zárva