Céges képzéseink

Mindenkinek vannak előítéletei, van amiről tudunk is, de a nagy része előttünk is rejtve marad, csak tetteink, reakcióink árulkodnak róluk, melyeket sokszor nem is fogunk fel. Készen kapott vagy tapasztalat útján szerzett sztereotípiáinknak fontos szerepe van a mindennapokban, életet menthet ez a gyors, sémákon alapuló gondolkodás.

Vannak azonban döntési helyzetek amikor már inkább az elemzőbb, megfontoltabb döntési mechanizmusra lenne szükségünk. Ezeket a szituációkat kell tudatosítanunk ahhoz, hogy rejtett előítéleteink ne ellenünk dolgozzanak, hanem velünk, így biztosítva, hogy a választott szerepeinkben teljesedhessünk ki és hagyjunk másokat is kiteljesedni; és ne csupán a társadalmi és gazdasági konvenciók által nekünk szabott szerepek, karrierek és döntések lehessenek az alternatívák számunkra. Talán kezdi érteni az olvasó, ez mennyire limitálja esélyeit és cégének esélyeit a fejlődésre és az innovációra.

Érzékenyítő alapképzések

Melynek folyamán a résztvevők megismerhetik, hogy nem tudatos előítéleteink hogyan befolyásolják viselkedésünket , ezzel együtt milyen, nem megbízható döntési folyamatokat indukálnak.

Rejtett előítéletek alapképzés

Nem tudatos előítéletek kezelése, bevezető képzés

Ez egy rövid, félnapos képzés, ahol a résztvevők feltárhatják saját rejtett előítéleteiket, megérthetik, azok mikor és hogyan alakultak ki, milyen célt szolgálnak, ugyanakkor hogyan hátráltatják az egyén és a szervezet fejlődését.
Programunk keretében a résztvevők megismerkedhetnek rejtett előítéleteink minőségével és eszközöket kapnak ezek tudatosításához és kezeléséhez.

A képzés időtartama: 0,5 nap

Érdeklődöm

Rejtett előítéletek elmélyítő képzés

Nem tudatos előítéletek kezelése képzés minden kollégának

Az egy 1 napos képzés, ahol a résztvevők feltárhatják saját rejtett előítéleteiket, megérthetik, azok mikor és hogyan alakultak ki, milyen célt szolgálnak, ugyanakkor hogyan hátráltatják az egyén és a szervezet fejlődését. Megismerkedhetnek rejtett előítéleteik minőségeivel és kezelésével, de olyan stratégiai tudásra is szert tehetnek, mely lehetőséget ad arra, hogy a szervezet gazdasági és pénzügyi érdekei mentén integrálják a diverzitás és befogadás kultúrájának előnyeit. A résztvevők elméleti képzésben részesülnek és elsajátítják az eszközök gyakorlati alkalmazását.

A képzés időtartama: 1 nap

Érdeklődöm