Képzéseink

Mára a világ legnagyobb cégeinél már mindennapos gyakorlat, hogy munkavállalóikat bevezetik a rejtett előítéletek felismerésének és leküzdésének módszereibe. A legsikeresebbeknél ez már az onboarding része, enélkül el sem kezdhet dolgozni az új kolléga.
Magyarországon is egyre nagyobb az igény, ezért mi lefejlesztettük saját képzéseinket ebben a témában. És kitaláltunk pár olyan új képzést is, amire a HR-es kollégák szerint új és egyre erősödő szükség van.

Mindannyian tudjuk, hogy különbözünk egymástól, mások a szokásaink, az ízlésünk és az, hogy hajlamosak vagyunk egyes emberekkel boldogulni, másokkal kevésbé. Ritkán vesszük észre azonban, hogy a sokszínűség hiánya életünkben, munkánkban, baráti társaságunkban rossz hatással lehet a sikereinkre. Az innováció abból ered, hogy átgondoljuk a korábban nem gondoltakat, és megoldásokat keresünk olyan problémákra, amelyeket még senki sem talált meg.

De a homogén csoportok általában hasonlóan gondolkodnak, és ugyanazokkal a megoldásokkal állnak elő, mint a többiek.

A nem tudatos, rejtett előítélet jelenti a sokszínűség legnagyobb akadályát, és ez az innováció első számú ellensége.
Egy modern, XXI. századi szemlélettel rendelkező vezetőnek képesnek kell lennie a

  • Korrekt, elfogultság mentes döntéshozatalra
  • A tehetségek megtalálására és megtartására
  • Befogadó vállalati kultúra kialakítására

Ezek számára az innováció és versenyképesség sikeres beteljesítésének alapkövei.

Alapítványunk saját anyagokat fejlesztett ki a diverzitás és a diverz csapatokat sikeresen vezető képzésének témáiban, ezekről olvashat az alábbi oldalakon.

De minden képzés, akkor lehet tökéletes, ha a célcsoportra van optimalizálva. Ezért érdeklődés esetén lépjen velünk kapcsolatba, hogy a testreszabást megbeszélhessük.

Céges támogató
Céges
Egyéni támogató
Egyéni kurzusaink
……

Te is részese lennél tevékenységünknek? Írj nekünk!

Köszönöm az üzenetet elküldted.
Hiba történt az üzenet elküldése során. Kérlek, próbáld újra később.