Open trainings

Everyone has biases, some of them, we are aware of, but most of them are hidden from us, we just don’t know that we have them and we act under their supervision. Stereotypes, whether they were ready made for us, humans long ago or whether we attined them through experiences are important in our everyday lives. This quick way of thinking that builds on schemas can save our life.

But there are many more occasions and situations, especially at work, where a more analytic, more thoughtful approach would serve the purpose better. We need to make ourselves aware of these situations, so the hidden biases do not work against our interest. If we manage to bring important and serious decisions overcoming our biases, only then we will be able to fulfill our human potential and can let and help other people fulfill their potential. We otherwise risk that only the traditionally predetermined opportunities are available to us and to our organisations.

Rejtett előítéletek,

avagy mi áll rossz döntéseink mögött? – képzés

Fordult már elő Veled, hogy valakit felvettél kollégának, vagy kiválasztottál barátnak és azt hitted Ti aztán nagyon jól meg fogjátok érteni egymást, aztán kiderült, hogy szinte semmiben nem értetek egyet, sőt! Az illető értékei annyira messze állnak a tiédtől, hogy ki van zárva, hogy egy napon említsék a neveteket? Előfordult már, hogy meglepődtél ami……szeretnéd ha jobban tudnál szót érteni tőled különböző emberekkel? Szeretnéd megérteni azokat akik teljesen máshogy gondolkoznak?

Szexizmus!

Hagyd már abba, ez a XXI.század

Lehet, hogy megvádoltak már azzal, hogy szexista vagy? Pedig Nálad aztán nincs az egyenjogúságban jobban hívő ember? Lassan nem mersz hozzászólni a kolléganőkhöz, mert félsz, hogy akaratlanul is megbántod őket és nem akarsz bajt keverni? Vagy esetleg szinte minden nap elszenveded ismerőseid, kollégáid szexista megjegyzéseid és készen állsz arra, hogy tegyél valamit és leállítsd őket? Hiszen ki fogja nekik megmondani végre, hogy ebből elég? De félsz ha kinyitod a szádat, nem tudsz értelmesen érvelni, csak felháborodni, és Te ennél többet akarsz? Szeretnéd érteni, mi is az a szexizmus, hogyan működik és milyen következményekkel jár? Hogyan tud megállítani és egy egészségesebb környezetet kialakítani, ahol tényleg mindenkinek egyenlő esélyei vannak?

Ebben a 90 perces online, de élő kurzusban megtanulod mi is pontosan a szexizmus, hogyan alakult ki, hogyan marad meg, hogyan változik és miért olyan hihetetlenül ártalmas mindenkinek. Megnézzük hova vezetett, hogyan limitálja az emberek lehetőségeit az életben.

Adunk kezedbe egy-két eszközt ahhoz, hogy mostantól ne légy szexista, sőt másokat is formálhass, mindezt úgy hogy elkezded megérteni, micsoda előnyöket fog ez hozni, a munkádban és a magánéletedben.

……

Are you interested in our activities and would you like to take part?

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.
Choose from the options!

     1134 Budapest, Váci út 33.

     info@egyenlitoalapitvany.org

     +36 30 466 6424

     M-F: 08:00 -16:00 | Weekend: closed