Loading Events
This event has passed.
Soron következő Egyenlítő Networking rendezvényünkön egy különleges szakmai programmal várjuk az érdeklődő tagokat.

Nagyon köszönjük még egyszer a sok-sok segítséget a sport kérdőív kitöltése kapcsán a múlt év végén. Végre elkészült a “Nők a sportban és az üzleti életben” című kutatásunk eredményének értékelése és alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek és a világgal! Aktív részvételeteknek hála, több mint 230 online kérdőív kitöltéséhez tudtunk hozzájárulni és 20 mélyinterjút készíthettünk el az EY-al és a Testnevelési Egyetemmel együttműködésben.

A kutatás legfontosabb és legérdekesebb eredményeiről szeretnénk most beszélgetni Veletek.

Időpont: 2021.02.22., hétfő 18.00
platform: Zoom

Résztvevők:

  • Dr. Gál Andrea, egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszékének vezetője,
  • Farkas Margit, az EY Személyügyi Tanácsadás üzletágának partnere,
  • Lászlóffy Vivien, korábbi profi teniszező a Pioneer üzletfejlesztési vezetője.
    Moderátor: Mihók Ildikó, sportmarketing szakértő, a MOB korábbi marketing és kommunikációs igazgatója, az Egyenlítő Alapítvány kuratóriumi tagja.
Sok szeretettel várunk Benneteket!

Ildikó, Edina és az Egyenlítő Alapítvány teljes Csapata

Testnevelő tanár (Magyar Testnevelési Egyetem, 1990) és szociológus és társadalomismeret tanár (ELTE Bölcsészkar, 2002). Profi kézilabda-játékos pályafutása után általános iskolában, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen dolgozott testnevelő tanárként, közben edzőként is dolgozott az OSC Kézilabda Szakosztályában. 2001-től oktat a Testnevelési Egyetemen, jelenleg docensként, 2017 óta a Társadalomtudományi Tanszék vezetője. PhD fokozatot a nevelés- és sporttudományok területén 2007-ben szerzett, majd 2018-ban habilitált doktori címet kapott a Testnevelési Egyetemtől.  Fő kutatási területe a nők sportja, mind az élsport, mind a szabadidősport vonatkozásában. Vezetője a TF Sportmédia szakirányú továbbképzésének, oktatóként pedig az alap- és mesterképzésekben, valamint az osztatlan képzésen tanít szociológiát, valamint különböző szakszociológiákat. Témavezetőként és oktatóként az Egyetem Sporttudományi Doktori Iskolájában is tevékenykedik. Számos hazai és nemzetközi konferencián szerepelt előadóként, hat tudományos kötet szerkesztésében vett részt, több mint 60 publikáció szerzője.

Férjezett, egy fiúgyermek édesanyja. Szabadidejében szívesen olvas, sportol, tenisz- és síoktatói végzettsége révén gyakran oktat gyermekeket, vagy akár felnőtteket is. Angolul, illetve alapszinten oroszul beszél.

Farkas Margit az EY Személyügyi Tanácsadás üzletágának partnere. Margit több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik humán erőforrás és változás menedzsment területen, az EY-nál belső, HR vezetői feladatkörökben és ügyfeleknek történő tanácsadás keretében.

Szakterületéhez tartozik HR vertikum számos ága: vezető fejlesztés és munkavállalói képzések, tehetség menedzsment és utódlástervezés, kultúra-építés, elköteleződés és megtartás, munkavállalói diverzitás. Margit kiemelt területe a változás menedzsment, transzformációs programok sikerességét támogatva, nemzetközi és hazai ügyfelekkel egyaránt. A Margit által támogatott transzformációs programok között szerepelnek: vállalati szervezeti modell átalakítása (SSC bevezetés, regionális struktúra bevezetése), kultúra váltás, új technológia bevezetése 30+ országban, vezetői csapatok változáskezelési készségfejlesztése.

Margit szakképzett tréner, facilitátor és coach, munkája során számos nemzetközi szintű tréning programot és workshopot alakított ki és vezetett, különös fókusszal a vezetőfejlesztésre. Képzési, fejlesztési munkája során alkalmazza az elsajátított pszichometrikus eszközöket, személyes és csapat szinten a mélyebb megértés és tanulás elősegítése érdekében

Pályája során az EY számos földrajzi és szakmai executive vezetőségének tagja volt, többek között a Közép és Kelet-Európai régióban (21 ország) és az Adó üzletág EMEIA régióban (90 ország) a HR stratégiát képviselve.

Lászlóffy Vivien, korábbi profi teniszező a Pioneer üzletfejlesztési vezetője.

Vivien édesanyja német édesapja magyar, ő maga számos helyén élt (Budapest Boston, New York, London, Mexikó, Argentína és Madrid) világszerte.
A kétnyelvű nevelés nagy hatással volt gyermekkorára, világnézeteire és a világ jobb meglátására és megértésére irányuló törekvésére. Ez a kíváncsiság és nyitottság tovább fejlődött, amikor tízéves korában versenyszerűen teniszezni kezdett.

Első lett az országos, majd az európai, végső során a világranglistán a junior játékosok között. Miután több magyar bajnokságot nyert, az Európa-bajnokságon 3. helyezést ért el és több világbajnokságon vett részt junior játékosként. Tanulmányait teljes teniszösztöndíjjal a Boston Egyetemen folytatta.

Főiskolai éveiben számos szakmai gyakorlaton vett részt világszerte a divat és a luxusipar területén. New Yorkba költözött, és először Cartiernél, majd L’orealnál kezdett dolgozni – mindkettőnél üzletfejlesztési területen.
Később, 24 éves korában lehetőséget kapott arra, hogy a semmiből felépítse az AERON nevű divatmárkát, és visszaköltözzön Budapestre. Csaknem 4 év alatt az AERON egy világszerte ismert márkává nőtte ki magát, világszerte 15 országban, több mint 150 üzletben értékesít.
Vivien 2017-ben az E-kereskedelem és a kiskereskedelem kategóriában a Global Forbes 30 sikeres 30 alatti vezető listájára is felkerült, valamint a Forbes Magyarország címlapján szerepelt. A New York Times a luxusszektor egyik fiatal vezetőjeként is elismerte, és meghívták 2016-ban a washingtoni Watergate szállodában megrendezett Global New York Times Luxury Summit csúcstalálkozóra.

Miután sikeres divatmárkát épített, Vivien úgy döntött, hogy megteszi a következő lépést, és ismét kihívást keres önmagának. Most a Pioneer élén áll, mint üzletfejlesztési vezető, aki különböző területeken vezet új projekteket. Két évvel később, és egy járvány után még mindig szereti és élvezi minden percét.

Mihók Ildikó sportmarketing szakértő, a MOB korábbi marketing és kommunikációs igazgatója, az Egyenlítő Alapítvány kuratóriumi tagja

Karrierje folyamán marketing és kommunikációs vezetői pozíciókat töltött be több szervezetnél is, mint például az UNIQA Biztosító, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Saint- Gobain Rigips. Magyarországról elsőként vehetett részt a nemzetközi Global Sports Mentoring Program keretén belül az Empower Women Through Sports kezdeményezésben. Rendületlenül hisz az értékteremtő együttműködésekben, ezért is kezdeményez az Egyenlítő Alapítványt is bevonó aktivitásokat, legyen szó kutatásról vagy mentorálási programról.

Go to Top